Sam Groenenberg

BEKEND VAN MINISTARS

De 12-jarige goedlachse Sam Groenenberg uit Tilburg is absoluut de jongste op het podium maar hij heeft zeker al de nodige ervaring.

Sinds anderhalf jaar treedt hij regelmatig op in de regio en afgelopen januari heeft hij ook zijn tv-debuut gemaakt tijdens de taltenshow “Ministars” van SBS6 waarin hij een video”duet” mocht zingen samen met zijn idolen “The Beatles”.

Dat Sam muzikaal is was al vroeg duidelijk; als peuter probeerde hij al overal muziek uit te krijgen. Op zijn 8e kreeg hij zijn eerste gitaar en dit bleek een schot in de roos. Hij heeft zijn gitaar vastgepakt en nooit meer losgelaten. Zijn droom is om later als muzikant zijn geld te verdienen.

Op het podium wisselt Sam nieuwere muziek af met nummers uit de jaren 60/70. Een opvallende keuze voor een jongen van zijn leeftijd, zo als Sam zelf zegt: “vroeger maakte ze nog ECHTE muziek. Tegenwoordig komt het grootste deel uit de computer”!

Naast covers laat hij steeds vaker zijn eigen muziek klinken want ook het schrijven van eigen muziek gaat hem al goed af.

Met zijn innemende persoonlijkheid, zijn muzikaliteit en verrassende muziekkeuze weet hij het publiek altijd voor zich te winnen.  Maak kennis met Gewoon SAM!

Gravel Rock Festival